Bestellijst

Geen bestellingen

Specials

30 november
Joost Pluim en Evelien van der Ham presenteren hun nieuwste voorstelling ‘Je bent zelf een kwetsbaar mens!’. Een kolkende voorstelling waarin ze elkaar vastgrijpen in hun passie voor theater. Ze vertellen persoonlijke verhalen over kwetsbare thema’s op en door golven van muziek en plezier.
Iedereen heeft zijn eigen krassen op de ziel, iedereen baant zich een weg tussen angst en verlangen. Wij geloven dat we ons alleen wezenlijk met die ander kunnen verbinden door contact te maken met het hyperpersoonlijke: door jezelf te laten zien, geef je de ander ruimte zichzelf te zijn. En het gesprek gaat dan al snel niet meer over wat ons verdeelt, maar over wat ons verbindt. Daarom kiezen we voor een verhaal en een speelstijl waarbij de grens tussen acteren en zijn soms nagenoeg wegvalt. We spelen ons eigen verhaal, onze eigen angsten en twijfels en gaan daar na de voorstelling over in gesprek met het publiek.

De voorstelling met nagesprek duurt ongeveer 1,5 uur.

Regie: Boy Jonkergouw (Boy Jonkergouw producties)
Script: Evelien van der Ham, Joost Pluim & Boy Jonkergouw
Spel: Evelien van der Ham & Joost Pluim
Amuse: Jason Bekkering (niet bij alle voorstellingen aanwezig)
Pianiste: Marian Verkuijlen
Decor: Victor Bollen
Websites: www.boyjonkergouw.nl / www.evastheatertuin.nl /www.facebook.com/pluimvoortheater
 
Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuur Fonds Gelderland.

Voor aanmelding:https://www.eventbrite.com/e/voorstellingen-in-villa-klein-heumen-tickets-74676390093?aff=ebdssbdestsearch

1 december
HENDRIK AERTS
BLACKBIRD REBIRTH
EEN INTERDISCIPLINAIRE VOORSTELLING OVER AFSCHEID LEREN NEMEN

Er is een dode gevallen en dat op gruwelijke wijze. Wat volgt is een rollercoaster van boosheid en verdriet, een zoektocht naar troost en mogelijkheden. Blackbird - Rebirth is een voorstelling over verlies, achterblijven en opnieuw beginnen.
Theatermaker Hendrik Aerts laat zowel de dode als de nabestaande spreken. Niet alleen de rouwende, ook de gestorvene leert afscheid nemen. De voorleesversie met muziek speelt in Villa Klein Heumen.

Citaten uit de pers
Dan kan het dus ook gebeuren dat je ‘s middags terecht komt bij een atelier, een voorstudie van een stuk dat pas volgend jaar op tournee gaat: Blackbird-Rebirth van Hendrik Aerts. […] Een spannende tekst die gaat over afscheid en weerzien aan de oever van de Styx, met uitzicht op het Paradijs. Muziek is er van Jonathan Bonny, en volgend jaar zal er ook dans zijn. Het is nu al een waardig requiem voor een goed mens, het belooft dat nog meer te worden.” Cultuurpersbureau/Wijbrand Schaap

Voor aanmelding:https://www.eventbrite.com/e/voorstellingen-in-villa-klein-heumen-tickets-74676390093?aff=ebdssbdestsearch

Hoe nu man te zijn?

Echte mannen die……. Ja wat eigenlijk? En hoe nu man te zijn in deze tijd?

De traditionele rolpatronen zijn al een tijd volop in verandering. Is de man in verwarring over zijn rol en zijn kunnen? Wereldwijd wordt erover gediscussieerd. Door mannen die uit het mannenharnas willen ontsnappen, maar ook door mannen die het liefst weer terug willen naar de klassieke man-vrouw verhouding.

In de twintigste eeuw hebben feministen de vrijheid bevochten voor de vrouw, en daarmee haar emancipatie. Is het nu aan de man om zich te emanciperen?

Onderzoek wijst uit dat emoties zoals bv. angst of verdriet nog altijd worden gezien als slap en niet mannelijk. Het lijkt erop dat door emoties te onderdrukken, mannen zich niet kunnen ontwikkelen tot hun volwaardige potentie.

Van een vrouw wordt meestal verwacht dat ze de zachtheid, koestering, behaaglijkheid en schoonheid inbrengen die mannen niet in zichzelf zouden kunnen vinden. Van mannen wordt verwacht dat ze kracht, bescherming, macht en wil inbrengen die vrouwen niet in zichzelf zouden kunnen vinden.

De workshop ‘hoe nu man te zijn” biedt handvatten om het vrouwelijke en het mannelijke te mogen leven.

Lees meer
Binnenkort: Hoe nu man te zijn?
Mannenworkshop 1 x op Di. 10-12-2019 9:30 - 17:00

"HET IS NOOIT TE LAAT OM GELUKKIG TE ZIJN!’
Leren kijken met nieuwe ogen naar je verleden, je heden en je toekomst
Weten en voelen wat je drijft? Verlang je naar het maken van keuzes vanuit je eigen schoenen?  Droom je er al langer van jouw leven voluit te leven? Wil je ontspannen en gelijkwaardig contact met je partner of een dierbare ander? Vind je hiervoor in alle dagdagelijkse hectiek simpelweg niet de tijd om hier iets mee te doen?Herkenbaar? Als het jou aanspreekt om in korte tijd persoonlijk te transformeren in leven, liefde en werk, dan is deze Summerschool echt iets voor jou! We bieden je de kans om binnen 4 dagen een intense reis binnen jouw bewustzijn te maken!

Lees meer
Binnenkort: Summerschool
Summerschool 4 x op mon;tue;wed;thu 13-07-2020 14:00 -

Schrijf in negen maanden je eigen boek. Een geprint exemplaar van je boek neem je na afloop van de cursus mee naar huis.

Marcel Rözer
won diverse prijzen met zijn sport- en verhalenboeken. Tien jaar geleden maakte hij kennis met familieopstellingen bij Parre en Deden. Zijn heling verwoordde hij in het boek ‘Zo Vader’. Het boek kreeg uitstekende recensies. Rözer leerde vanuit de spreekwoordelijke helikopter op zijn eigen leven te kijken en zag dat er iets wezenlijks was veranderd. Het is geen toeval dat de TYS-schrijfcursus negen maanden duurt. In de tijd van een zwangerschap neemt Rözer je bij de hand om de verhalen rondom jouw eigen familiesysteem op papier te zetten. De begeleiding door Marcel is zowel digitaal als persoonlijk. Via scriptvragen stimuleert Marcel je na te denken over jouw verhaal. Wie schrijft kan niet meer om de feiten heen. De wetenschap heeft het positieve effect van ‘het schrijven van het eigen verhaal’ inmiddels veelvuldig aangetoond. Het schrijfproces is altijd op jouw persoonlijke situatie aan te passen. Dat geldt ook voor de schrijfduur en de intensiteit van de begeleiding. 

 

 

Lees meer